Pojednostavi svoje molitve

Pojednostavi svoje molitve

‘’Stoga, priznajte svoje grehe jedan drugom i molite se jedan za drugoga da budete izlečeni. Mnogo može delotvorna molitva pravednika.’’ Jakov 5:16

Naučila sam da na jednostavne, iskrene i molitve pune vere Bog uvek obraća pažnju. Nažalost, često previdimo ovu činjenicu i svoje molitve pretvaramo u velike predstave, a ustvari, molitva je jednostavna komunikacija sa Bogom.

Treba da se pazimo načina molitve kojim pokušavamo da zadivimo sebe. Ponekad mi se čini da se trudimo da zvučimo rečito tokom molitve. Želimo da zadivimo Boga svojim frazama i da zvučimo sveto. Ali Bog samo želi da razgovara sa nama.

On želi da pričamo sa Njim kao što bismo to činili sa svojim prijateljima – ne drugačijim tonom ili glasom. Ako ne koristimo književni jezik tokom dana, ne moramo ga koristiti ni tokom molitve.

Takođe, ne treba da se molimo satima. Dobro je imati posebno vreme za molitvu, ali kada osetimo da smo završili, možemo da se vratimo svojim poslovima do sledećeg puta kada budemo osetili potrebu da se pomolimo.

Jedini način na koji će molitva biti ispravno upotrebljena je ako je koristimo jednostavno, kao priliku da slavimo Boga i zahvalimo mu za sve što čini za nas, prihvatajući Njegovu pomoć i uključujući ga u sve što činimo. Bog nije ovde da bismo ga zadivili…On je ovde da bi živeo život sa nama. Pozovi ga u svoj život.

Početak molitve:

Duše Sveti, ne dozvoli mi da svoje molitve pretvorim u predstavu! Ne želim da se molim na određeni način i određeni broj sati kako bih Tebe zadivio. Jednostavno želim da budeš moj najbliži prijatelj i deo svakog aspekta mog života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon