Postati jedno značu uživati jedno u drugom

Postati jedno značu uživati jedno u drugom

’’kada vide poštovanje i čistotu u vašem ponašanju.’’ Prva Petrova 3:2

Možete da počnete da se zabavljate u svom braku onda kada počnete da uživate jedno u drugom. Znaš li da vas Bog nije spojio da biste bili nesrećni? Nije vas spojio da se svađate ili da pokušavate da promenite jedno drugo.

Biblija posebno naglašava da žena treba da uživa u svom mužu, ali verujem da se ovo odnosi na obe strane. Vrlo retko imam priliku da čujem ženu kako kaže ’’Znate šta? Zaista uživam u svom mužu’’ ili da čujem muškarca kako govori ’’Uživam u svojoj ženi.’’

Ali Bog želi da ljudi u braku uživaju jedno u drugom. On želi da se ti i tvoj supružnik smejete i zabavljate. Razumem da nije uvek lako. Brak definitivno ima svoje izazove; ali uprkos vašim razlikama, molite se Bogu da vam pokaže predivne stvari jedno o drugom. Molite se da vam pomogne da vidite jedno drugo na način na koji vas On vidi. Bog voli vašeg partnera i umro je za njega baš kao što je i za vas.

Kada imate Božije sagledavanje jedno drugog, radost će prirodno ispuniti vaša srca i moćićete da uživate u svom bračnom partneru.

Početak molitve:

Bože, želim da uživam u svom bračnom partneru. Čak i kada je brak težak, pomozi mi da pronađem radost i uživam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon