Pravi test duhovne zrelosti

Pravi test duhovne zrelosti

‘’Jer, u Hristu Isusu ne vredi ni obrezanje ni neobrezanje, nego vera koja je delotvorna kroz ljubav.’’

Bog više od svega želi da imamo čistu, istinsku i gorljivu ljubav prema Njemu i drugima. Ukoliko bismo trebali da radimo samo jednu stvar u svom životu, to bi bilo da volimo druge ljude.

Mnogi ljudi misle da je velika vera prvi znak duhovne zrelosti, ali mislim da je život u ljubavi istinski test duhovne zrelosti i da to podstiče našu veru.

Biblija nas uči da vera deluje kroz ljubav. Galaćanima 5:6 govori da je ono što se zaista računa jeste vera koja je delotvorna kroz ljubav. Ljubav nije samo ono što govorimo ili neka teorija; radi se o akciji.

Pokušaj da se hoda u veru bez ljubavi je poput baterijske lampe bez baterije. Treba stalno da punimo svoju ‘’ljubavnu bateriju’’ jer u suprotnom naša vera neće funkcionisati! Verujem da hrišćani zapadaju u probleme onda kada ne praktikuju marljivo hodanje u ljubavi kao jedan od najvažnijih delova njihovog odnosa sa Bogom.

Zato nastavi sa životom u ljubavi i gledaj kako tvoja vera raste i razvija se. Kada je Božija ljubav na prvom mestu, sve ostalo dolazi na svoje.


Početak molitve

Bože, znam da je moja vera beskorisna bez ljubavi. Pomozi mi da živim život prepun tvoje ljubavi, vodi me dok je primam i pružam je ljudima oko sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon