Pravi test duhovne zrelosti

Pravi test duhovne zrelosti

‘’Jer, u Hristu Isusu ne vredi ni obrezanje ni neobrezanje, nego vera koja je delotvorna kroz ljubav.’’

Bog više od svega želi da imamo čistu, istinsku i gorljivu ljubav prema Njemu i drugima. Ukoliko bismo trebali da radimo samo jednu stvar u svom životu, to bi bilo da volimo druge ljude.

Mnogi ljudi misle da je velika vera prvi znak duhovne zrelosti, ali mislim da je život u ljubavi istinski test duhovne zrelosti i da to podstiče našu veru.

Biblija nas uči da vera deluje kroz ljubav. Galaćanima 5:6 govori da je ono što se zaista računa jeste vera koja je delotvorna kroz ljubav. Ljubav nije samo ono što govorimo ili neka teorija; radi se o akciji.

Pokušaj da se hoda u veru bez ljubavi je poput baterijske lampe bez baterije. Treba stalno da punimo svoju ‘’ljubavnu bateriju’’ jer u suprotnom naša vera neće funkcionisati! Verujem da hrišćani zapadaju u probleme onda kada ne praktikuju marljivo hodanje u ljubavi kao jedan od najvažnijih delova njihovog odnosa sa Bogom.

Zato nastavi sa životom u ljubavi i gledaj kako tvoja vera raste i razvija se. Kada je Božija ljubav na prvom mestu, sve ostalo dolazi na svoje.

Početak molitve:

Bože, znam da je moja vera beskorisna bez ljubavi. Pomozi mi da živim život prepun tvoje ljubavi, vodi me dok je primam i pružam je ljudima oko sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon