Ključ za prevazilaženje frustracija

Ključ za prevazilaženje frustracija

‘’Ne odbacujem Božiju milost. Jer, ako pravednost dolazi posredstvom Zakona, onda je Hristos uzalud umro.’’ —Galaćanima 2:21

Znam šta je frustracija jer sam mnogo godina provela živeći isfrustrirano. Znala sam ko je Bog ali sam vrlo malo znala o Njegovoj milosti i kako živeti u bliskom odnosu sa Njim. Tada sam shvatila da se frustracija javi svaki put kada u svojoj snazi pokušavam da učinim nešto, umesto da čekam na Gospoda. Frustracija je znak da radim sama umesto da se oslanjam na Njega i primam Njegovu milost.

Da li ti osećaš frustraciju? U odnosima da ljudima? Na poslu? U svom hodu sa Bogom? Da li se boriš sa određenim delom svoje ličnosti koji ti stvara probleme ili možda postoji neka posebna navika koju ne možeš da prekineš? Frustracija dolazi kada pokušavamo da uradimo nešto što ne možemo sami. Bog je jedini koji može da učini određene stvari. Bićemo frustrirani ako pokušavamo da radimo stveri bez Njega, ali čim kažemo: ”Gospode, ne mogu sam, predajem ti ovo. Spreman sam da učinim sve što tražiš od mene, ali biće mi potrebna tvoja milost da to učinim.” Kada iskreno moliš ovu molitvu počećeš da uživaš u Božijem odmoru.


Prepusti Bogu i veruj da će uraditi ono što samo On može. Dopusti Bogu da bude Bog u tvom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon