Prijatelj Božiji

‘’Više vas ne zovem slugama, jer sluga ne zna šta čini njegov gospodar. Nazvao sam vas prijateljima, jer sam vam obznanio sve što sam čuo od svoga Oca.’’ Jovan 15:15

U Postanju 18:17 Bog je nazvao Avrama svojim prijateljem, a potom podelio sa njim svoj plan da će uništiti Sodomu i Gomoru. Baš kao što je svoje namere podelio sa Avravom, podeliće ih i sa tobom – svoje srce, želje i planove – kao sa prijateljem. Daće ti razumevanje i uvid u ono što se događa u tvom životu i rećiće ti šta da radiš povodom toga. Vodiće te i pomoćiće ti da budeš spreman za sve što dolazi u budućnosti. Kao prijatelj Božiji, ne moraš da budeš nespreman na okolnosti koje će doći, budi obavešten i spreman – jer si prijatelj Božiji koji čuje Njegov glas. Možda ti neće otkriti sve što bi želeo da znaš u određenom trenutku, ali će te voditi i davati ti snagu dok mu veruješ.

Možda se pitaš: ‘’Kako da postanem Božiji prijatelj?’’ Prema današnjem stihu, to već jesi. Ako slediš Hrista, ti si Njegov učenik i prijatelj. Kao i u svakom odnosu, možeš da budeš samo poznanik ili veoma blizak prijatelj. Prijateljstvo sa Bogom raste i razvija se isto kao što se razvija i raste prijateljstvo sa ljudima. Potrebno je uložiti vreme i energiju da bi se prijateljstvo razvijalo, isto važi i za odnos sa Bogom.

Ohrabrujem te da uložiš vreme i energiju u svoj odnos sa Bogom tako što ćeš čitati Njegovu Reć, pričati sa Njim i slušati ga kao svog prijatelja.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Napravi mesta u svom rasporedu da ulažeš vreme i energiju u svoj odnos sa Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon