Proći testove

Proći testove

‘’Ali ti, Gospode nad vojskama, koji sudiš pravedno i ispituješ srce i um, daj da vidim tvoju osvetu na njima, jer sam tebi poverio svoju parnicu.’’ —Jeremija 11:20

Čitav život je ispunjen izazovima koji testiraju našu odlučnost i kvalitet karaktera – testovi koje prolazimo mogu da nas ojačaju i dovedu u dublji odnos sa Bogom; pomažu nam da istinski upoznamo sebe i otkrijemo svoje slabosti.

Kako izgleda test? Neophodno je da se nađemo pod određenim pritiskom da bi se ustanovilo da li u izmenjenim uslovima funkcionišemo na pravi način. Bog dopušta da budemo testirani kako bismo otkrili svoje slabosti i snage; naš cilj treba da bude da prođemo te tesove, a ne da ih izbegavamo. Da bismo napredovali, moramo da budemo testirani. Ako želiš napredak, moraš da položiš testove kod Boga. Apostol Jakov je rekao da testovi otkrivaju šta je u nama (Jakov 1:2-4); lično sam se uverila da je to tačno. Pokazuju nam područja života u kojima nam je još uvek potrebna pomoć i područja u kojima ima prostora za napredak. Ovo je dobra stvar jer ne možemo da napredujemo ako ne poznajemo svoje slabosti.


Kada se nađemo pod pritiskom otkrivamo svoj karakter.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon