Pronađi snagu za pevazilaženje iskušenja

Pronađi snagu za pevazilaženje iskušenja

’’Isus reče svojim učenicima: ’Sablazni moraju da dođu, ali teško onom po kome dođu.’’ Luka 17:1

Iskušenja su ozbiljan problem još od početka vremena, i danas predstavljaju vrlo stvarni deo našeg života. Sviđalo nam se to ili ne, svi moramo da se nosimo sa njima. U evanđelju po Luki 17:1, Isus je rekao: ’’Sablazni (iskušenja, zamke postavljene da privuku greh) moraju da dođu.’’

Zašto moramo da se suočavamo sa iskušenjima? Zato što ona jačaju našu veru – ili naše duhovne mišiće. Da se ne suočavamo da iskušenjima, nikada ne bismo znali svoju duhovnu snagu. Da bismo razvili duhovnu snagu, treba da prođemo sve vrste iskušenja, i velika i mala.

U evanđelju po Luki, četvrta glava, nalazimo da je Sotona kušao Isusa, nadajući se da će pronaći oblast slabosti. Ali Isus se čvrsto držao i pobedio je neprijatelja. Ohrabrujem te da uradiš ono što je Isus uradio kada je bio kušan. Držao se Reči. Bog je unapred znao da će se Isus odupreti iskušenju, i verujem da ima poverenja u nas, ako sledimo Hristov primer i mi ćemo pobediti iskušenja.

Početak molitve:

Bože, hvala ti zato što mi pomažeš da se oduprem iskušenjima neprijatelja. Kada iskušenja dođu, držaću se Tvoje Reči i koristiti Tvoju istinu da je pobedim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon