Razmisli o čemu razmišljaš

Razmisli o čemu razmišljaš

’’Pazite šta slušate. Kakvom merom merite, takvom će se i vama meriti i još će vam se dodati.’’ Marko 4:24

Ako si vernik, verovatno svakog dana razmišljaš o stvarima koje su u Svetom Pismu, ali razmisli o ovome: da li su ti misli iz Svetog Pisma pomešane sa nekim drugim negativnim ili bilo kakvim slučajnim mislima?

Većinu svog života sam razmišljala o svemu što mi padne na pamet. Većina stvari koje su mi bile na pameti su bile laži koje mi je Sotona govorio ili neke besmislene stvari.

Pročitajte Evanđelje po Marku 4:24. Govori da što više vremena provodimo razmišljajući o Reči, imaćemo više snage da u njoj hodamo. Takođe, što više čitamo i slušamo Reč, dobićemo više otkrivenja da je razumemo.

U telu smo lenji i želimo da primamo od Boga bez ikakvog napora, ali stvari ne funkcionišu tako. Izvućićemo iz Reči samo onoliko koliko smo spremni da stavimo u nju.

Ohrabrujem te da doneseš odluku da češ svakog dana meditirati nad Božijom Reči, jer što više vremena provodiš upijajući je, više znanja dobijaš od Boga.

Početak molitve:

Gospode, donosim odluku da ću svakog dana provoditi vreme u Tvojoj Reči. Znam da ću kako to radim, dobijati sve više znanja od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon