Razmišljaj od Božijim stvarima

Razmišljaj od Božijim stvarima

‘’Na kraju, braću, što god je istinito, što god je plemenito, što god je pravedno, što god je čisto, što god je lepo, što god je na dobrom glasu – ako je neka vrlina ili pohvala – na to mislite.’’ —Filipljanima 4:8

Da li znaš da su tvoja osećanja povezana sa tvojim razmišljanjem? Ako ne misliš da je to istina, odvoj dvadesetak minuta i razmišljaj samo o svojim problemima. Uveravam te da ćeš se do isteka tog vremena promeniti tvoja osećanja, a možda čak i izraz lica. Jednog jutra sam se probudila razmišljajući o problemu koji imam. Odjednom mi se obratio Duh Gospodnji: ”Joyce, hoćeš da se družiš sa svojim problemom ili sa mnom?” Kada se razočaraš, nemoj da sediš i sažaljevaš se. Koliko god stvari izgledale teške, imamo izbor. Možemo da izaberemo da budemo u bliskom zajedništvu sa svojim problemima ili sa Bogom. Možemo da razmišljamo o svojim problemima sve dok ne postanemo potpuno obeshrabreni ili svoje misli možemo da usresredimo na dobre stvari koje su nam se dogodile u životu – i na sve blagoslove koje nam Bog sprema u danima koji su pred nama.


Naše misli su tihe reči koje samo Gospod i mi čujemo, ali te reči utiču na našeg unutrašnjeg čoveka, na naše zdravlje, radost i stavove.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon