Rešiti spor

Rešiti spor

’’Telo žudi protiv Duha, a Duh protiv tela. Jer, to dvoje se jednom drugom protive, pa ne čine ono što biste hteli.’’ Galaćanima 5:17

Da bismo bili uspešni u ostvarenju Božije volje za svoj život, treba da budemo odlučni. Jedna definicija odlučnosti kaže da je to ’’rešavanje spora autorativnom izjavom’’. Ova definicija me ohrabruje jer često koristim upravo te autorativne izjave kao način da izgradim svoju odlučnosti u nekim oblastima.

Na primer, kada sam iz nekog razloga umorna i u iskušenju da sažaljevam sebe, kažem sebi: ’’Ne! Nećeš! Prestani da kukaš i uozbilji se! Bog te voli, možeš sve u Hristu koji te osnažuje!’’

Galaćanima 5:17 nam govori da se duh i telo ne protive jedan drugom. Ne zaboravi definiciju odlučnosti koja nosi ideju rešavanja konflikta tj. spora. Ovo je važno jer ako se obavežeš za nešto, neprestano ćeš morati da rešavaš spor između svog tela i duha.

Možda nećeš uvek želeti da se potrudiš da budeš odlučan, ali ne odustaj od toga jer ćeš u protivnom biti izvan Božije volje. Kada si u iskušenju da odustaneš, koristi se autorativnim izjavama zasnovane na Božijoj Reči, ohrabrujući sebe da ostaneš odlučan i rešiš spor izmešu svog duha i tela, dok slediš Njegov plan.

Početak molitve:

Duše Sveti, želim da razrešim spor između svoj duha i tela, a to ne mogu da uradim bez odlučnosti. Ojačaj me da mogu da nastavim i nikad ne odustanem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon