Svakog voli na drugačiji način

Svakog voli na drugačiji način

’’Hvalim Te, što sam divno sazdan. Divna su dela Tvoja, i duša moja to zna dobro.’’ Psalam 139:14

Biblija kaže da smo čudesno i divno sazdani, Bog se posvetio stvaranju svakog od nas. Pokazao je svoju kreativnost stvorivši svakog čoveka drugačijim od drugih.

Nažalost, ponekad pokušavamo da volimo ljude kao da su svi oni isti.

Jasno vam je da nije svim ljudima potrebna ista stvar od vas. Na primer, jednom vašem detetu je potrebno više pažnje nego ostaloj deci. Jednom vašem prijatelju je potrebno više ohrabrenja nego ostalim. Nekim ljudima je jednostavno potreban drugačiji oblik ljubavi.

Takođe je veoma važno poštovati individualna opredeljenja i mišljenja. Sebični ljudi očekuju da će svi biti kao oni, ali ljubav poštuje razlike među ljudima. Da je Bog želeo da svi budemo isti, ne bi svakom od nas dao jedinstve otisak prsta. Verujem da je činjenica da smo svi stvoreni jednaki, ali različiti.

Svi imamo različite darove i talente, različita sviđanja i nesviđanja, različite ciljeve i motivacije. Osoba puna ljubavi poštuje razlike među drugima.

Početak molitve:

Bože, pomozi mi da cenim razlike među ljudima i da ih prema tome volim. Svi smo čudesno i divno sazdani. Hvala ti što si divno stvorio svaku osobu u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon