Vera zahteva akciju

‘’Tada apostoli rekoše Gospodu: ‘Uvećaj našu veru.’’ Luka 17:5

Mnogi ljudi, možda čak i ti, se mole da imaju ‘’veliku veru’’, ali to nije nešto što dolazi molitvom. Gradi se malo po malo kada smo poslušni onome što Bog tražio od nas. Možda će nam tražiti da radimo stvari u kojima nemamo iskustva ili koje ne razumemo u potpunosti, ali kada iskoračimo, doživljavamo Božiju vernost i naša vera raste.

Bog ponekad ljudima daje dar vere za određenu situaciju u njihovom životu, ali vera obično postaje velika kroz iskustva. Naša vera postaje dublja, jača i veća kada je praktikujemo.

U današnjem stihu, učenici su pitali Isusa da uveća njihovu veru. On je odgovorio rekavši im, u Luki 17:6, da treba da postupaju u veri kako bi se ona povećala. Isto važi i za nas danas. Jedan od načina na koji pokazujemo svoju veru je kada delamo; vera često zahteva akciju. Ponekad postoje slučajevi kada Bog želi da čekamo na Njega da radi u naše ime, ali postoje i drugi slučajevi kada treba da dokažemo svoju veru tako što ćemo nešto da uradimo. Kada želimo da rastemo u veri, moramo biti spremni da čekamo ili da preduzmemo akciju u skladu sa Božijom Reči. Naša vera se neće povećati sve dok nešto ne učinimo.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Ponašaj se na način koji pokazuje tvoju veru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon