Vremena se menjaju

‘’On menja doba i vremena, careve uklanja i postavlja, mudrima daje mudrost, pronicljivima znanje.’’ Danilo 2:21

Pre mnogo godina, bila sam deo crkvenog osoblja i uživala sam u tom poslu. Imala sam uspešnu službu, redovnu platu i mnogo prilika da radim ono što sam volela i za šta sam se osećala da sam pozvana.

Onda mi je Bog rekao da je došlo vreme da napustim taj posao i proširim svoju službu ‘’na sever, jug, istok i zapad’’. Čula sam kako govori: ‘’Ovaj period u tvom životu je završen; gotova si sa ovim mestom.’’

U srcu sam znala da mi Bog govori. Osećala sam mešavinu uzbuđenja i straha od pokretanja sopstvene službe. Želela sam da se upustim u ono što sam do tada znala, ali sam se plašila da ću pogrešiti i izgubiti ono što imam. Želela sam da vidim šta bi Bog uradio, ali sam se plašila da napravim tako veliki korak u nepoznatu teritoriju.

Ponekad se desi da Bog završi sa nečim a mi se idalje držimo toga. Moj duh je hteo da iskorači, ali moje telo je želelo da ostane. Osećala sam sigurnost na poziciji koju me je Bog pozvao da napustim, i nisam htela da odustanem. Ali, na kraju sam ga poslušala i danas uživam u svojoj službi širom sveta. Zapamti da Bog menja stvari i kada to čini moramo biti spremni da sledimo njegivo vođstvo.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Slušaj Božiji glas kada te vodi da napraviš promene u svom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon