Zabrinutost je prerušena sebičnost

Zabrinutost je prerušena sebičnost

’’Ko jede dvoumeći se, navlači na sebe osudu, jer to ne čini iz uverenja. A sve što se ne čini iz uverenja, greh je.’’ Rimljanima 14:23

Ljudi se prelako prepuštaju brizi ne shvatajući koliko je ona destruktivna. Kada dođemo do suštine, briga je greh. Zabrinutost sigurno ne dolazi od vere, Rimljanima 14:23 kaže da sve što se ne čini iz uverenja jeste greh.

Uglavnom, briga je zasnovana na jednom grehu – sebičnosti. Kada se brinemo, zabrinuti smo kako se naše sebične želje ne ispunjavaju. Što više sebičnih želja imate, više brinete o njima, i tako život postaje komplikovaniji.

Bog želi da se fokusiramo na služenje Njemu.

Božija volja je da živimo život bez ikakve teskobe i brige. On želi da budemo slobodni da mu služimo bez da nas išta drugo ometa (vidi Korinćanima 7:34). Ne smemo dopustiti brizi ovog sveta da nas odvuče od Božijeg plana na naš život.

Moli se da nam Bog pomogne da prepoznamo sebične želje i oslobodimo ih se. Ovo će nam pomoći da živimo jednostavan život i da prevaziđemo zabrinutost. Tada možete celim srcem slediti Božiji plan za svoj život.


Početak molitve

Dragi Oče, hvala što si mi pokazao da je briga greh. Pomozi mi da se oslobodim svojih sebičnih, bezbožnih želja, da bih mogao da tražim Tvoju volju za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon