Добре коріння = добрі плоди

Добре коріння = добрі плоди

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Отже, як ви прийняли були Христа Ісуса Господа, так і в Ньому ходіть, бувши вкорінені й збудовані на Ньому, та зміцнені в вірі, як вас навчено, збагачуючись у ній з подякою. – До Колосян 2:6-7

Надзвичайно важливо усвідомлювати, що жодна наша дія не відбувається безпричинно. Лихі вчинки ― це наче недобрі плоди, що ростуть на поганому дереві з негожим корінням. Ми можемо все своє життя боротися із зовнішніми симптомами, та якщо не викоренити саму причину, то, запевняю, недобрі плоди все одно проявляться десь в іншій сфері нашого життя. Цей принцип залишається незмінним: причиною лихих плодів завжди є негоже коріння, а причиною добрих плодів ― добре коріння.

Щоб раз і назавжди розібратися з недобрими плодами, нам слід прислухатися до поради апостола Павла, яку він надає у своєму Посланні до Колосян, і бути «глибоко вкоріненими» у Господі і «міцно збудованими» на Ньому. Можливо, для цього нам доведеться ретельно дослідити власне коріння. Навіть якщо певні події з минулого, неприємні, болісні й образливі, пустили своє коріння у вашому житті ― не засмучуйтеся: Бог може вийняти вас із несприятливого ґрунту і пересадити в добру землю у Христі Ісусі. Таким чином, ви будете посаджені і вкорінені у Ньому і Його любові.

Пам’ятайте, процес переміщення може бути надзвичайно болючим. Коли вас кудись пересаджують, і знову доводиться спочатку насаджуватися, потім вкорінюватися, у вашому житті починається доволі тривалий процес, який вимагає великої кількості зусиль і часу. Та лише завдяки вірі й терпінню ми зможемо наслідувати Божі обіцянки. Я молюся, щоб ви завжди були глибоко насаджені й укорінені в Ісусі Христі і приносили добрі плоди всюди, хоч би де перебували!

Відкрийте шлях для перемін — помоліться

Господи, допоможи мені глибоко вкоренитися у Христі, щоб я був схожий на дерево зі здоровим корінням, яке приносить щедрі й добрі плоди. Я знаю, що цей процес може бути болючим, та завдяки моїй вірі й терпінню Ти допоможеш мені впроваджувати зміни у моє життя.

Клікніть тут щоб прослухати аудіоверсію статті

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon