Молитва прохання й невідступності

Молитва прохання й невідступності

Бажаєте ви та й не маєте… бо не прохаєте. —Яків 4:2

Бог дав нам простий спосіб, за допомогою якого ми стаємо спроможні отримати бажане, навіть не докладаючи до цього надмірних зусиль. У наведеному вище вірші сказано, що ми не маємо певних речей, бо не прохаємо їх у Бога. А Він, у свою чергу, не може відповісти на нашу молитву, якої ніколи від нас не чув, до якої ми ніколи не вдавалися; отже, маємо молитися й прохати. Молитва, у якій ми про щось прохаємо, називається молитвою прохання — і цей різновид молитви є надзвичайно важливим, адже Бог нічого не робить на цій землі, не почувши чийогось прохання про це, чиєїсь молитви. Хочу наголосити, що, молячись, ми об’єднуємося з Ним і стаємо партнерами. Молитва — це засіб, за допомогою якого ми співпрацюємо з Богом у духовному світі, щоб здійснити, або втілити в реальність, щось у звичайному, фізичному світі. Молитва приносить силу небес на землю. І раптом ви не отримуєте миттєвих відповідей на свої молитви, варто задуматися, по-перше, чи співпадають вони з Його волею для вашого життя, і, по-друге, можливо, Бог розробляє вашу віру й допомагає натренувати духовні м’язи завдяки терпінню й витривалості, які ви проявляєте, очікуючи від Нього відповіді. Отже, Він не поспішає.

Зауважу, що, замість намагатися досягти чогось самотужки, нам слід звертатися до Бога, щоб повідомити Йому про свої бажання. Також маємо довіряти Його мудрості стосовно того, коли і як отримуємо Його відповіді. Молитва відкриває двері для Бога й надає Йому можливість діяти, тоді як наші спроби чогось досягти або щось здійснити власними силами лише засмучують і ображають Його. Господь чекає, допоки ми попрохаємо Його про щось, і потім віритимемо, що Свого часу й у Свій спосіб Він виконає наше прохання. Коли ми так чинимо, Він починає діяти могутнім чином у нашому житті.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Господь прагне зробити для вас більше, ніж ви можете собі уявити, тому почніть сміливо прохати в Нього все, чого бажаєте чи потребуєте.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon