Мудрість і здоровий глузд

Мудрість і здоровий глузд

Блаженна, (щаслива, достойна заздрості, має добру вдачу) людина, що мудрість (Божу) знайшла, і людина, що розум одержала (з Божого Слова і завдяки життєвому досвіду)… Дорожча за перли вона (Мудрість)… Дороги її — то дороги приємності, всі стежки її — (то) мир. —Приповісті 3:13–17, АМР

Прислухаючись до Божих спонукань, ми приймаємо мудрі рішення, що приносять честь, процвітання, приємність і мир. Отож щойно ми з Дейвом вдаємося до молитви, в якій прохаємо Бога про Його керівництво й спрямування, як здобуваємо мудрість і починаємо застосовувати здоровий глузд у вирішенні як великих, значних питань, так найменших проблем.

Повірте, мудрість завжди приведе нас до виконання Божої волі. Прикладом, вона навчає нас, що, намагаючись керувати й маніпулювати всім, що відбувається як у нашому житті, так і в житті наших друзів, ми ніколи не збережемо наших стосунків. Також годі й мріяти про теплі взаємини з друзями, веди ми розмови про них позаочі, за їхніми спинами. Відтак ми розгубимо всіх своїх друзів.

Здоровий глузд завжди сприятиме вам у розв’язанні фінансових питань. Ви не залізете в борги, не витрачаючи грошей більше, ніж заробляєте. Святому Духові не потрібно щоразу нагадувати вам виразним голосом і акцентувати на розумному розпорядження грошима. Щоб уникнути халепи у фінансових питаннях, вам достатньо керуватися здоровим глуздом.

Власне мудрість не дозволятиме нам виснажуватися й брати на себе забагато відповідальності, зобов’язань. Хоч би як нам хотілося чогось досягти, іноді потрібно зупинитися й чекати, допоки Господь дасть нам мир у серці стосовно того, що варто робити, а чого слід уникнути. Жінка, про яку читаємо у 31 розділі Приповістей, збиралася придбати нове поле, однак вона ніколи цього не зробила б, доведись їй знехтувати нинішніми обов’язками.

Мудрість — наш друг. Вона допомагає нам не жалкувати про свої вчинки й приймати рішення, якими будемо задоволені в майбутньому.


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Керуйтеся мудрістю й здоровим глуздом під час прийняття всіх своїх рішень.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon