Чи впіймали ви щось?

Чи впіймали ви щось?

Ісус тоді каже до них: Чи не маєте, діти, якоїсь поживи? (Чи впіймали ви щось, що можна було б поїсти разом із цим хлібом?)
—Іван 21:5, АМР

У 21 розділі Євангелія від Івана розповідається історія про те, як Ісусові учні рибалили цілу ніч, але нічого не піймали. Чи відчували ви колись, що, навіть роблячи все можливе, ви все одно не отримуєте бажаного результату? Якщо це так, то вам відомі їхні почуття. Ісус з’явився учням, покликав їх із берега й спитав, чи упіймали вони щось. Ті відповіли: “Ні”. Тоді Ісус наказав їм закинути невода по правий бік човна. Отож послухавшись Учителя, вони піймали так багато риби, що навіть не могли втягнути в човен невода. Ця історія демонструє відмінність між слідуванням своїй волі й слідуванням волі Бога.

Спитавши учнів про улов, Ісус, по суті, хотів дізнатися: “Чи виходить у вас те, що, власне, ви задумали?” Напевно, не маючи в житті плодів, що виправдали б усі зусилля, вкладені нами у власні проєкти, нам слід поставити собі те саме питання. Мало хто задумується над тим, що “ловити рибу” за межами Божої волі — це те саме, що закидати невода не з того боку човна. Іноді ми страждаємо, докладаємо зусиль, тяжко працюємо й переживаємо стрес, намагаючись здійснити щось видатне. Ми стараємося змінити певні ситуації, людей або навіть самих себе; ми намагаємося заробляти більше грошей або отримати більш високу посаду на роботі. Та біда нашої дійсності в тому, що, навіть старанно працюючи й роблячи все можливе для досягнення успіху, ми все одно можемо не бачити жодних результатів своєї праці. Єдине, що ми отримуватимемо, — це знесилення й виснаження.

Отож чи впіймали ви щось останнім часом? Чи ви досягли мети або ж просто марно виснажилися? Можливо, ви намагалися закинути невода не з того боку човна, або досягти чогось самотужки, без Божої допомоги?


СЛОВО ВІД БОГА НА СЬОГОДНІ: Якщо попрохаєте Бога про допомогу й прислухаєтеся до Його голосу, то Він неодмінно підкаже вам, з якого боку закинути невода.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon