6 načina kako živjeti u miru

6 načina kako živjeti u miru

„…I mir će Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.“ —Filipljanima 4:7

Život u Božjem miru je od vitalnog značaja da bi uživali u njemu. Vjerujem da je jedan od ključeva za život u miru, svakodnevno preduzimati male korake prema njemu. Evo nekoliko savjeta za mirniji način života.

  • Mudro koristi svoje vrijeme. Možda se trudiš raditi previše stvari, a ne završiš ništa od toga. Žurba je pokušaj tijela da učiniš više nego što te Duh Sveti vodi. Dozvoli Duhu da te vodi.
  • Budi spreman ljubazno reći ’ne’. Ponekad preuzimamo stvari na sebe koje ne bismo trebali jer nam je neugodno reći ’ne’. Traži od Boga da ti pomogne reći ’ne’ kada je to potrebno.
  • Odupri se duhu odugovlačenja. Božja Riječ nam govori da vježbamo Uradi odmah ono što trebaš uraditi, tako da u potpunosti možeš uživati ​​u odmoru.
  • Ukloni ono što te ometa. Ako znaš da si sklon stvarima koje ti oduzimaju vrijeme, kao što je gledanje televizije, postavi sebi pravila.
  • Postavi odgovarajuće granice za iznenadna ometanja. Život je pun ometanja, ali možeš naučiti postaviti granice koje će ti pomoći upravljati s tim na ispravan način, kao što je raspoređivanje vremena kad si nedostupan.
  • Izmijeni svoj život. Moli da ti Bog pokaže način uštedjeti vrijeme i nevolje. Na primjer –ja, kad nemam vremena za pranje suđa, koristim papirnate tanjure!

Zaključak je – mir treba postati prioritet; poduzmi praktične korake oko toga i dopusti Bogu da te svaki dan vodi u Njegov savršeni mir.


Molitva

Bože, vodi me u Tvoj mir koji nadilazi svaki razum. Pokaži mi svakodnevne korake ka Tvom miru.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon