Prebivaj u Njegovoj ljubavi

Prebivaj u Njegovoj ljubavi

„I mi znamo [razumijemo, spoznajemo, svjesni smo toga po opažanju i iskustvu] i vjerujemo [priljubljujemo, uzdamo se i oslanjamo na] ljubav koju Bog gaji za nas. Bog je ljubav i onaj koji prebiva i ostaje u ljubavi, prebiva i ostaje u Bogu i Bog prebiva i ostaje u njemu.“ – 1. Ivanova 4:16

Prva Ivanova 4:16 naglašava da moramo biti svjesni ljubavi koju Bog ima za nas. Lako je reći “Bog me voli“ bez istinskog razumijevanja onoga što govorimo. Poznavanje Njegove ljubavi se ne bi trebalo svesti na neku biblijsku činjenicu koju razumijemo u našem umu, nego živuća stvarnost u našim životima.

Ovaj stih kaže: „Bog je ljubav i onaj koji prebiva i ostaje u ljubavi, prebiva i ostaje u Bogu i Bog prebiva i ostaje u njemu.“
Riječ prebivati u ovom stihu znači “boraviti, živjeti“. Ne odnosi se na povremene posjete, nego na boravak i ostanak.
Božja ljubav nije samo činjenica koja se treba zapamtiti ili prolazan osjećaj. Njegova ljubav je ovde da ostane. Nije ovdje samo u dobrim vremenima i kad je sve u redu, a kad je teško, napušta nas; Božja ljubav uvijek ostaje, tako da bismo i mi trebali ostati u Njegovoj ljubavi.

Svatko od nas može požnjeti veću žetvu kršćanske zrelosti kad se zalijepimo za Božju ljubav. Kad prebivaš u Njegovoj nevjerojatnoj ljubavi koju Bog ima za tebe, rast ćeš kroz poteškoće.


Molitva

Gospodine,odlučujem ostati u ljubavi koju imaš prema meni. Toliko stvari se mijenja, ali Tvoja ljubav me nikada ne napušta. Zato sam odlučio ostati ukorijenjen u Tvojoj čudesnoj ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon