Božji savršeni plan za tebe

Božji savršeni plan za tebe

„I uvjeren sam i siguran u to da će Onaj koji je započeo dobro djelo u vama, nastaviti ga do dana Isusa Krista [upravo do vremena Njegovog povratka], razviti [to dobro djelo] i usavršiti i dovesti do punog savršenstva u vama.“ – Filipljanima 1:6

Svi smo čuli tu frazu “Bog ima savršen plan za tvoj život!”, ali mislim da mnogi od nas doista ne vjeruju u to. Možda nas muči riječ ’savršen’. Niko nije savršen i sama ideja postati savršen samo dodaje stres i pritisak u naše živote.

Savršenstvo se čini nemogućim. I pogodi što? I jest nemoguće! Božji plan nije savršen zato što smo mi savršeni. Njegov plan je savršen jer ga je On dizajnirao. Savršenstvo dolazi od Boga i samo On je savršen. Gospodin nas poznaje bolje nego što sami sebe poznajemo i On je osmislio i odredio plan koji je projektiran za naše živote.

Pavao nam govori u Filipljanima 1: 6 da će Bog dovršiti dobro djelo koje otpočeo u nama.

Dok razmišljamo o Božjem djelu u nama, moramo se podsjetiti da u našoj nesavršenosti, Bog je taj koji je savršen. Ništa što mi možemo učiniti neće biti dovoljno dobro da zadovolji Božje savršenstvo. Samo Isus je bio Savršen i dovoljno dobar, a mi smo u Kristu, pa je Božji savršeni plan dostupan i moguć za nas!


Molitva

Dragi Bože, znam da nisam savršen, ali zahvaljujući Tebi, Tvoj plan proizilazi iz Tvog savršenstva, a ne iz mog. Hvala Ti što si otpočeo dobro djelo u meni i što ćeš ga dovršiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon