Bog će usmjeriti tvoj put

Bog će usmjeriti tvoj put

„Jahve učvršćuje korake čovjeku i mio mu je put njegov.“ – Psalam 37:23

Kršćanski život može se usporediti s putovanjem na kojem je Duh Sveti naš vodič. On nas vodi svakodnevno i uvijek do onoga što je najbolje za nas. Ključ za uspješno i ugodno putovanje je – slijediti Njega.

Što znači slijediti Boga? U osnovi, to znači biti Mu poslušan, slijediti Njegovo vodstvo i činiti ono što On kaže.
Toliko puta jurimo ispred Boga. Možda mislimo da znamo najbolji smjer kojim bi trebali ići ili smo nestrpljivi čekajući na Njegovo vrijeme, pa odemo u pogrešnom smjeru jer nam to izgleda brže.

Međutim, kad jednom shvatimo da put vodi u slijepu ulicu, moramo se vratiti skroz na početak – do mjesta gdje smo skrenuli sa puta.

Dobra vijest je da je Bog već tamo i čeka da nas povede i pokaže nam pravi put.

Gospodin je svako naše putovanje savršeno isplanirao. Trebamo u potpunosti razumjeti da nas On voli, da je dobar i pravedan i da Mu možemo vjerovati.
Možemo se pouzdati u Njega da nas vodi u pravom smjeru. Možemo se pouzdati u Njega da će nas preusmjeriti kad lutamo i voditi nas natrag, na pravo mjesto. Možemo mu vjerovati za ljude na našem putu. Možemo Mu vjerovati u svakom našem životnom razdoblju.

Slijedi vodstvo Duha Svetoga jer On zna put i On će uvijek biti s tobom. Vjeruj Mu da te vodi u ono najbolje što je Bog planirao za tebe još prije nego što si se rodio. Uživaj u tom putovanju.

Molitva:

Bože, Tvoja Riječ kaže da usmjeravaš korake pobožnih. Vjerujem da ćeš me voditi kroz putovanje koje imaš za mene i znam da ćeš, kad skrenem sa puta, uvijek biti tamo da mi pomogneš oporaviti se i nastaviti dalje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon