Slijediš li Duha Svetog ili emocije?

Slijediš li Duha Svetog ili emocije?

„Tako dakle oni koji žive životom tijela [koji se brinu za nagone i poticaje svoje tjelesne prirode] ne mogu Bogu ugoditi, zadovoljiti Ga ili biti prihvatljivi za Njega.“ – Rimljanima 8:8

Često govorim o tome kako trebamo slijediti Duha, a ne svoje emocije. Međutim, mislim da puno ljudi ne razumije kako naše emocije, prije svega, djeluju. Emocije su područje duše. Naša duša je sastavljena od naših misli, osjećaja i slobodne volje – govori nam što mislimo, što osjećamo i što želimo.

Drugim riječima, mudrost i uviđanja Duha Svetog u našem duhu lako budu ugušeni krikovima naših emocija.

Biblija kaže da ‘život u tijelu’ ne može ugoditi Bogu. To ne znači da nas Bog ne voli. To znači da On nije zadovoljan niti će prihvatiti tjelesno ponašanje.

Međutim, nakon što shvatiš kako djeluju negativne emocije, možeš ih nadvladati. Naša duša može biti jaka, ali naš duh može biti snažniji ako se ojačamo provodeći vrijeme u Božjoj prisutnosti. Danas idi u Riječ i daj svom duhu potrebnu snagu za nadvladati svoje emocije.


Molitva

Bože, ne želim dopustiti da moje emocije nadvladaju moj duh. Dok provodim vrijeme s Tobom i u Tvojoj Riječi, daj mi potrebnu snagu biti vođen Tvojim Duhom, a ne svojim osjećajima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon