Budi sumnjičav prema sumnji

Budi sumnjičav prema sumnji

„Ljubav sve podnosi i što god dođe, ona je uvijek spremna vjerovati najbolje za svakoga, njezine nade su neugasive u svim okolnostima i ona trpi sve [a da ne oslabi].“ – 1. Korinćanima 13:7

Prva Korinćanima 13:7 nam daje jasnu sliku o tome što znači stvarno ljubiti ljude. Iskreno mogu reći da je poslušnost ovom stihu bio izazov za mene. Dok sam odrastala, učili su me biti sumnjičava i ne vjerovati svima. Ali meditirajući o obilježjima ljubavi, shvatila sam da ljubav uvijek vjeruje u najbolje i to mi je pomoglo da razvijem novi način razmišljanja.

Sumnja djeluje protiv svih kvaliteta potrebnih za božanske odnose. Povjerenje i vjera donose radost u život i pomažu odnosima razvijati se do punog potencijala, dok sumnja ih osakaćuje i obično uništava.

Istina je da ljudi nisu savršeni i ponekad naše povjerenje iskoriste, ali unatoč tome, prednost kad vidimo ono najbolje u ljudima daleko će nadmašiti sva negativna iskustva.

Ako se boriš sa sumnjama, sjeti se danas da imamo predivnog Duha Svetog u nama koji nas podsjeća kad naše misli krenu u pogrešnom smjeru. Tražimo danas od Njega da preokrene naše misli sumnje u misli ljubavi.


Molitva

Bože, sada razumijem da nepovjerenje i sumnjičavost prema drugima šteti našim odnosima. Pokaži mi kako otvoriti svoje srce drugima i vjerovati najbolje u svim okolnostima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon