Razumijevanje ljudske prirode

Razumijevanje ljudske prirode

„Ali im se sȃm Isus nije povjeravao jer ih je sve poznavao i jer nije trebalo da mu tko posvjedoči o čovjeku. Ta sȃm je znao što je u čovjeku.“ – Ivan 2:24-25

Nakon što sam sudjelovala u jednoj razočaravajućoj crkvenoj situaciji, Bog mi je progovorio kroz Ivana 2:24-25 koji govori o Isusovom odnosu s učenicima. Jasno piše da se Krist nije povjeravao svojim učenicima. Dok je provodio vrijeme s njima, znao je da nisu savršeni. Razumio je ljudsku prirodu i stoga im se nije povjeravao na neki neuravnotežen način.

Shvatila sam da sam i sama poklonila povjerenje nekim ljudima iz crkve, a koje je zapravo pripadalo jedino Gospodinu i tako se otvorila za razočaranje.

Možemo otići tako daleko u ljudskim odnosima. Ako djelujemo izvan Božje mudrosti, nevjerojatnije ćemo biti povrijeđeni. Lako je upasti u zamku i misliti da nas određeni ljudi nikada ne bi iznevjerili i samo ćemo se razočarati kad ne ispune te standarde. Niko nije savršen.

Dobra vijest je da je Bog savršen. Nemoj poklanjati povjerenje ljudima koje trebaš pokloniti Bogu, nego radije se u potpunosti prepusti Njemu. Samo On je u potpunosti vrijedan svakog povjerenja.


Molitva

Bože, nijedan čovjek nije savršen, ali Ti jesi. Tebi želim dati svoje povjerenje u svakoj sezoni mog života i znam da se neću razočarati. U Tvojoj savršenosti danas pronalazim utjehu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon