Tjelesni i duhovni kršćani

Tjelesni i duhovni kršćani

„Jer još ste tjelesni. Doista, dok je među vama zavist i prepiranje, zar niste tjelesni, zar po ljudsku ne postupate?“ – 1. Korinćanima 3:3

Postoje dvije vrste kršćana, i moraš odabrati koji ćeš biti. Hoćeš li biti tjelesan ili duhovan kršćanin? Tjelesni kršćani ugađaju ljudima i važnije im je što ljudi misle nego da se pokoravaju Bogu. Oni su nezreli, djeluju iz svojih emocija i rade kako god osjećaju da bi trebali reći ili učiniti. Obično se sukobljavaju, nezadovoljni su, lako se uvrijede i nemaju mir.

Duhovni kršćani marljivo slijede želje Duha Svetog. Oni hrane svoj duh s Riječju Božjom svaki dan i puštaju Boga u svako područje svojih života. Njihov odnos s Bogom je na prvom mjestu svaki dan u tjednu, a ne samo u nedjelju na službi.

Ako do sad to nisi učinio, potičem te danas da načiniš punovremeno predanje slijedeći Krista. Pusti Boga u sve što radiš. Hodaj u ljubavi, s integritetom, poniznošću i mirom. Imaj dobar odnos s drugima. Predoči plodove Duha i uživaj u Božjoj milosti.


Molitva

Bože, ne želim biti tjelesni kršćanin, uvijek vođen tijelom. Želim biti vođen Duhom Svetim i živjeti život koji Ti je mio. Biram biti duhovan kršćanin, a ne tjelesan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon