Ne možeš nadmašiti Boga u davanju

Ne možeš nadmašiti Boga u davanju

„Dajte, pa će vam se davati: dobra, zbijena, stresena i preobilna mjera iskrenut će vam se u skut, jer će vam se mjeriti mjerom kojom mjerite.“ – Luka 6:38

Neki stavljaju novac prije Boga. Biblija nam u Otkrivenju 18 govori da ako stavimo pouzdanje u novac – propast će. Ja sam otkrila jednostavan način kako se nositi s novcem: pokušati nadmašiti Boga u davanju. (Ne možeš nadmašiti Njega u davanju, ali kad pokušaš, rezultati su nevjerojatni.)

Što više dajemo… i što smo više podložni Njemu u području financija, to nas On više blagoslivlja. Što više činimo za druge, naći ćemo se sretnijima i ispunjenijima više nego što smo bili prije.

Ovaj svijet nam govori kako trebamo još više ulagati u njegov sustav i raditi sve vrijeme kako bi zaradili još više novca. Ali ako tako činimo, nikad nećemo imati ono što je uistinu važno, osobito radost. Također, nećemo moći uživati u novcu koji imamo jer ga ne koristimo na Božji način.

To možda nema smisla u odnosu na svjetski sustav, ali Gospodin ne želi da samo zarađujemo novac i stavljamo ga na gomilu. On nam govori da ćemo ga davanjem imati više na kraju. Izazivam te – danas povećaj svoju velikodušnost. Vjeruj mi, ne možeš nadmašiti Njega.


Molitva

Bože, Tvoj plan za moje financije nije kao svjetski plan. Znam, kad ja dajem na način na koji me Ti učiš, pobrinut ćeš se za mene. Moj novac je Tvoj i ja ću ga iskoristiti na Tvoju slavu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon