Preuzeti odgovornost

Preuzeti odgovornost

„Blago onom koga ti poučavaš, Jahve, i učiš Zakonu svojemu: da mu mir udijeliš od nesretnih dana, dok se grob kopa zlikovcu.“– Psalam 94:12-13

Kada nas život ili ljudi razočaraju, imamo odgovornost ostati stabilni i nastaviti s Božjom svrhom za naš život. Razmisli o stihovima iz Psalma 94:12-13. Prošireni prevod ovog stiha govori da nam je Bog dao snagu da sami sebe držimo stabilnima, u miru. Mi smo Božji partneri. Njegov dio je dati nam sposobnost, a naš dio je biti odgovorni i vježbati tu sposobnost.

Odgovornost znači ‘odgovoriti na sposobnost koju imamo’. Neodgovorna osoba očekuje od Boga da uradi sve dok ona ne čini ništa osim što slijedi svoje osjećaje. Ali, nemoj dopustiti svojim osjećajima da te vode. Objavi ovo glasno: “Završio sam sa sažaljenjem samoga sebe.“ Mogu ti obećati, na kraju ćeš se osjećati puno bolje nakon što si preuzeo odgovornost, a ne izbjegao je.

Bog se brine za tebe, ali On neće učiniti tvoj dio. On ti je dao mogućnost da to učiniš sam, ali želim naglasiti – On neće učiniti to umjesto tebe! Izazivam te – stoj čvrsto, preuzmi odgovornost i počni surađivati s Bogom da bi imao blagoslovljen život koji je On planirao za tebe.


Molitva

Bože, Tvoja Riječ kaže da si mi dao mogućnost da ostanem stabilan, u miru. Primam to danas. Neću dopustiti da moji osjećaji vode moj život, bit ću odgovoran i odgovoriti na način na koji Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon