Puni svakoga mira i radosti

Puni svakoga mira i radosti

„Neka bi vas Bog vaše nade tako ispunio svakom radosti i mirom u vjerovanju [u iskustvu vaše vjere] da bi ste po sili Duha Svetog obilovali i da se prelijevate [bujate] u nadi.“ – Rimljanima 15:13

Prije nekoliko godina, prošla sam kroz posebno teško razdoblje kada u mom životu nije bilo apsolutno nikakve radosti i mira. Svaki put kad bih pogriješila, brzo bih osudila samu sebe i ljutila bih se što nisam bila ‘savršena kršćanka’.

Ali jednog dana sam naišla na stihove u Rimljanima 15:13 koji kažu: Neka bi vas Bog vaše nade tako ispunio svakom radosti i mirom… To je bilo to! Shvatila sam!

Shvatila sam da sam uronila u sumnju i nevjeru i dopustila đavlu da me muči s negativnošću, ljutnjom i nestrpljenjem. U tom svom procesu, zaboravila sam vjerovati Bogu i Njegovoj Riječi da će donijeti mir, nadu i pobjedu nad mojim slabostima.

Božja Riječ mi je dala odgovor. Isus me je toliko ljubio da ne samo da mi je oprostio moje grijehe iz prošlosti, nego i sve one buduće trenutke slabosti kad ga budem iznevjerila. Ne moram dopustiti Sotoni da se ušulja s pitanjima i nevjerom. To se odnosi i na tebe.

Danas znaj da su mir, nada i radost ispred tebe. Idi u Riječ Božju i dopusti joj potaknuti tvoju vjeru.


Molitva

Gospodine, svaki put kad počnem vjerovati u neprijateljske laži, podsjeti me na istinu u Tvojoj Riječi. Vjerom u Tebe, danas primam mir i radost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon