Pravi test duhovne zrelosti

Pravi test duhovne zrelosti

„Jer [ako smo] u Kristu Isusu, ne vrijedi nešto ni obrezanje ni neobrezanje nego jedino vjera djelotvorna i potaknuta i izražena i ostvarena u ljubavi.“ – Galaćanima 5:6

Bog želi više od svega da imamo istinsku, čistu i vatrenu ljubav za Njega i za druge. Ako možemo provesti u djelo jednu stvar u našim životima, to bi trebala biti ljubav za druge ljude.

Mnogi ljudi misle kako je vjera prvi znak duhovne zrelosti. Ja vjerujem kako je ljubav istinski test duhovne zrelosti i ona daje potreban poticaj našem hodu u vjeru. Biblija nas uči kako vjera djeluje kroz ljubav. Glaćanima 5:6 nam govori što doista vrijedi, a to je jedino vjera djelotvorna i potaknuta i izražena i ostvarena u ljubavi. Ljubav nije ono što mi govorimo ili neka teorija; ljubav je djelovanje.

Pokušati hodati u vjeri bez ljubavi je kao imati baterijsku lampu bez baterije. Mi moramo držati našu ‘bateriju ljubavi’ punom cijelo vrijeme, jer drugačije naša vjera neće biti djelotvorna! Vjerujem da kršćani upadaju u probleme kad se marljivo ne bave hodom u ljubavi kao vitalnim dijelom njihove vjere i odnosa s Bogom.

Zato slijedi život u ljubavi i gledaj kako tvoja vjera jača i raste. Kad je Božja ljubav na prvom mjestu, sve ostao je na svom mjestu.


Molitva

Bože, znam da je moja vjera beskorisna bez ljubavi. Pomozi mi živjeti život ispunjen Tvojom ljubavlju. Ti me vodi dok primam Tvoju ljubav i dajem je drugima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon