Djetinja vjera

Djetinja vjera

„Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom.“ – Matej 18:4

Djeca vjeruju onome što im se kaže. Neki ljudi kažu da su djeca lakovjerna, ali djeca nisu lakovjerna; ona vjeruju. U dječjoj prirodi je vjerovati osim ako nisu doživjela nešto što ih je naučilo drugačije. Još jednu stvar znamo o djeci je da oni doslovno mogu uživati gotovo u svemu. Oni mogu čak posao pretvoriti u igru!

Naš nebeski Otac želi da mu dođemo kao djeca. Želi da znamo da smo Njegovi dragocjeni mališani i da u Njega stavimo svoje potpuno pouzdanje jer se On brine za nas. Želi da Ga držimo za ruku, oslonimo se na Njega i uvijek tražimo Njegovu pomoć. On će nam pomoći u svemu na što nas je pozvao. Spreman je, čeka i voljan je učiniti. Možemo Mu ponizno pristupiti kao iskrena, nepretenciozna, otvorena djeca koja su svjesna da bez Njega ne mogu učiniti ništa.

Njegovoj djeci nikada nije bila namjena živjeti u ropstvu bilo kakve vrste. Možemo doživjeti veličanstvenu slobodu; slobodu uživati sve ono što nam je Bog dao u Kristu, a dao nam je život.

Nastoj sačuvati i ostati poput djeteta uz svu djetinju jednostavnost. To će poboljšati kvalitetu tvog života na nevjerojatan način.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon