Izabran od Boga

Izabran od Boga

„Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime.“ – Ivan 15:16

Kad nas Bog bira za svoje božanske planove i svrhe, koristi se drugačijim kriterijima od onih koje svijet koristi. Svijet bira ljude na temelju njihovog izgleda, njihovih talenata, obrazovanja ili postignuća, ali Bog ne bira. Zapravo, u 1. Korinćanima 1: 26–29 govori nam da On bira ono što svijet misli da je glupo kako bi posramio mudre, a ono što svijet naziva slabima kako bi posramio jake.

Radosna sam da znam da nas Bog bira unatoč našim slabostima. Kad je Bog dobio ideju za službu Joyce Meyer, nije tražio najkvalificiranije. Odabrao je nekoga tko Ga voli, nekoga tko će vrijedno raditi i nekoga tko je odlučan. Nisam imala posebne talente osim što sam dobro komunicirala, ali čak i tada, glas mi je bio pomalo neobičan. Sigurna sam da bi me svijet odbio kao nekvalificiranu, ali hvala Bogu, On nije.

Ono što je vrijedilo za moj život vrijedi i za tvoj. Ljudi mogu gledati vanjštinu, ali Bog gleda srce. Možda postoje i drugi kvalificiraniji ili talentiraniji od nas, ali Njegov izbor se ne temelji na izgledu, obrazovanju, posjedovanju ili čak talentima. Temelji se na stavu tvog srca. Ako imaš iskreno srce prema Bogu i raspoloživ stav, Bog može učiniti u tvom životu više nego što si ikada mislio da je moguće.


Ako nastavimo biti vjerni Bogu, na kraju ćemo doći tamo gdje Bog želi da budemo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon