Kakva je Božja ljubav?

Kakva je Božja ljubav?

„Jer nas je On unaprijed odredio [namijenio nas, planirao nas u ljubavi] da budemo posvojeni [otkriveni] kao Njegova vlastita djeca po Isusu Kristu, u skladu sa namjerom Njegove volje – zato što se Njemu tako svidjelo i što je to bila Njegova ljubazna namjera.“– Efežanima 1:5

Zašto nas Bog voli ovako nesavršene? Jer On to želi – i milo Mu je. U samoj Njegovoj prirodi je da nas voli, bez obzira koliko su grešni naši postupci.

Bog zlo pobjeđuje dobrim (vidi Rimljanima 12:21). On to čini izlijevajući svoju neograničenu milost na nas, tako da, kada i padnemo u grijeh, Njegova milost postaje veća od našeg grijeha. Kao što je nemoguće da nas Bog ne voli, tako je nemoguće da mi učinimo bilo što, što bi Njega moglo spriječiti da nas voli.

Bog voli jer je to u Njegovoj prirodi. On je ljubav (vidi 1. Ivanova 4: 8). Ne mora uvijek voljeti sve što radimo, ali On nas voli. Božja ljubav je snaga koja oprašta naše grijehe, liječi naše emocionalne rane i popravljaju naša slomljena srca (vidi Psalam 147:3).

Božja ljubav je bezuvjetna; temelji se na Njemu, a ne na nama! Jednom kad shvatiš da te Bog voli bez obzira na to što jesi ili nisi nešto učinio, možeš doživjeti nevjerojatan proboj.
Možeš prestati pokušavati zaraditi Njegovu ljubav i jednostavno je primiti i uživati u njoj.


Molitva

Bože, Tvoja ljubav je nevjerojatna. Kad se usredotočim na Tvoju ljubav, to me podsjeti da je temelj ljubavi u Tvojoj dobroti, a ne u mojim postupcima. Pomozi mi primiti Tvoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon