Mudrost te doziva

Mudrost te doziva

„Navrh brda, uza cestu, na raskršćima stoji [mudrost], kod izlaza iz grada, kraj ulaznih vrata, ona glasno viče.“ – Izreke 8:2-3

Na našem putu kroz život, morat ćemo donijeti mnoge odluke, ali ako ih donesemo vođeni emocijama ili na temelju onog što mi želimo, uvijek ćemo upadati u nevolju. Bog želi da donosimo mudre odluke. Vjerujem da je mudrost odabrati sada ono s čim ćemo kasnije biti zadovoljni.

U Izrekama stoji pisano da nas mudrost poziva. Moramo hodati u Božjoj mudrosti i shvatiti da će izbori koje danas donosimo utjecati na naše sutra. Mnogi ljudi nikad ne uživaju u životu jer se kontinuirano bave neredima koji proizlaze iz nedostatka mudrosti. Nemoj činiti nešto sebično i kockati se da će sve ipak biti kako treba. Mudrost ne kocka, mudrost ulaže u budućnost. Mudrost se ne zadovoljava trenutnim zadovoljstvom, ona slijedi Boga za bolje sutra.

A što je s tobom? Hodaš li u mudrosti danas? Ako ne, dobra vijest je da te mudrost poziva. Bog je voljan i spreman pružiti ti svoju mudrost. Jednostavno, traži to od Njega i donesi odluku da ćeš uložiti u pobožnu budućnost.


Molitva

Bože, želim uživati u životu, a ne stalno rješavati probleme koji proizlaze iz nedostatka mudrosti. Hvala Ti što mi pružaš mudrost. Odlučujem je primiti i donijeti bolje odluke za moju budućnost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon