Razlučivanje je ključ za čistu savjest

Razlučivanje je ključ za čistu savjest

„Zato se i ja trudim uvijek imati savjest besprijekornu pred Bogom i pred ljudima.” – Djela 24:16

Jako je važno čuvati našu savjest čistom jer nas ništa više neće spriječiti od uživanja u životu kao što je krivnja. U Djelima apostolskim, Pavao piše kako je uvijek težio ka disciplini i izbjegavao svjetovne želje da bi mogao hodati besprijekorno i bez krivnje pred Bogom. Isto vrijedi i za nas. Hod u pouzdanju da nam je savjest čista će nas držati sretnima i slobodnima.

Zvuči lagano kad se radi o jasnim granicama ispravnih i krivih odluka, a što je sa ‘sivim’ područjima života? Kako sačuvati našu savjest čistom kad nismo sigurni koji je izbor ispravan, a koji pogrešan? Što ako napravimo grijeh, a da toga nismo bili ni svjesni? Ja sam shvatila da Božje razlučivanje rješava ovaj problem.

Razlučivanje je duhovno razumijevanje i to je ključ življenja s čistom savjesti. Potrebna je praksa, ali jednostavno uključuje pozornost na svoje srce. Bog će te upozoriti kad ne bi trebao učiniti nešto što će kasnije donijeti krivnju.

Danas te ohrabrujem da živiš na način koji će držati tvoju savjest čistom. Nemoj raditi ono za što znaš da ne bi trebao i osloni se na Božje razlučivanje kad si suočen s problemom za koji nisi siguran. On te nikad neće voditi pogrešno.


Molitva

Bože, hvala Ti za Tvoje razlučivanje. Pomozi mi obratiti pažnju na Tvoj mirni, tihi glas koji govori mom srcu tako da mogu živjeti na način koji će održati moju savjest slobodnom i čistom pred Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon