Iskustvo novog početka

Iskustvo novog početka

„I neprestano se obnavljajte u duhu svog uma [da imate svježi duševni i duhovni stav].“ – Efežanima 4:23

Biblija je ispunjena pričama o ljudima koji su doživjeli nove početke. Mojsije je postao vođa nakon što je bio pastir četrdeset godina. Pavao je mrzio Krista sve dok ga Bog nije obnovio i učinio ga jednim od najvećih apostola svih vremena. Kada primimo Isusa kao našeg Spasitelja, to je novi početak. Postajemo nova stvorenja s mogućnošću učenja živjeti na novi način. Prvi korak za iskusiti novi život je vjerovati da nam je dostupan.

U Efežanima 4:23 kaže da se neprestano obnavljamo u duhu svog uma, u stavovima. Lako je čitati o svim tim velikim ljudima iz Biblije i misliti kako nisi ni sličan njima, ali kad počneš tako razmišljati, istog momenta moraš obnoviti svoj um. Donesi odluku da ćeš razmišljati prema Riječi Božjoj – a ne kako se osjećaš. Primi Njegovu ljubav i iskusi novi, svježi početak. Život će postati toliko slađi ako živiš sa stavom koji kaže: „Bog me potpuno mijenja iznutra prema van i daje mi novi početak. Najbolje tek dolazi.“


Molitva

Gospodine, želim obnoviti svoj um s Tvojom Riječju. Znam da imaš novi početak i poziv za mene kao što si imao za Mojsija i Pavla. Primam ga vjerujući da Ti to možeš provesti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon