Nemoj pregorjeti

Nemoj pregorjeti

„Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na se i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca. Tako će te naći pokoj svojim dušama, jer jaram je moj sladak, a moje je breme lako.“ —Matej 11:28-30

U prvo vrijeme mog hoda s Gospodinom, bila sam puna entuzijazma i željna Mu služiti, pa sam se prijavila za sve što mi se činilo zanimljivo. Jedan rezultat toga je bio što sam vrlo brzo otkrila za što sam pomazana.

Zbog mog zauzetog života nisam redovito provodila vrijeme s Bogom. Radila sam dobre stvari za Njega, ali nekako držeći Njega po strani. Kao rezultat toga, često sam bila frustrirana jer sam sve to radila u tijelu.

Stvari koje činimo bez Božje sile koja teče kroz nas su djela tijela. Teška su, iscrpljuju nas i ne proizvode radost. Često su to dobre stvari, ali ne i “Božje stvari.”

Ljudi mogu pregorjeti u religioznim aktivnostima dok se bore služiti Bogu u svojoj snazi. Ali Isus nije umro da se opteretimo gomilom aktivnosti…umro je da bismo mogli biti jedno s Bogom kroz Njega; kako bismo mogli imati dubok osobni odnos s Bogom Ocem, Bogom Sinom i Bogom Duhom Svetim.

Trebaš li izbaciti danas neke aktivnosti koje radiš u vlastitoj snazi i istinski biti sa Bogom?


Molitva

Gospodine, shvaćam da činiti dobra djela nije zamjena za istinsko poznavanje Tebe. Pomozi mi da nađem svoj odmor u Tebi dok stavljam na stranu svaku beskorisnu aktivnost i provodim više vremena s Tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon