Pamti prošle uspjehe

Pamti prošle uspjehe

„I reče David: „Gospod, koji me izbavio iz lavlje šape i iz medvjeđe šape, on će me izbaviti i iz ruke toga Filistejca.“ Tada Šaul reče Davidu: „Idi, i neka Gospod bude s tobom.“ —1. Samuelova 17:37

Budemo iskreni, mnogi od nas su pesimisti kada se nađemo u izazovnim situacijama. Ali, ako želimo napredovati, negativne misli trebamo pretvoriti u pozitivne.

Bog te želi povesti na “putovanje istine“ kroz proučavanje Njegove Riječi koja donosi nevjerojatne rezultate. Ona će ti pomoći riješiti se negativnih misli i dati ti mogućnost da vidiš pozitivno u svakoj situaciji.

Biti pozitivan je silno. Zato je važno podsjećati se na svoje prošle uspjehe.

Kad se David suočio s Golijatom, sjetio se lava i medvjeda koje je već porazio, i to mu je dalo hrabrost u danoj situaciji.

Ako prolaziš kroz teško razdoblje, dozvoli mi da te podsjetim – vjerojatno ovo nije prvi izazov s kojim se suočavaš. Posljednji si preživio (i naučio neke vrijedne lekcije), pa ćeš preživjeti i ovaj.

Poput Davida, sjeti se svojih prošlih pobjeda. Zatim idi u Riječ i vidi što Bog kaže. Bolji dani su na putu. Bog to obećava!


Molitva

Bože, ponekad mi se čini da je situacija preda mnom nemoguća, ali Ti si me već vodio kroz teška razdoblja u prošlosti, i znam da možeš opet. Pomozi mi sjetiti se prošlih uspjeha i pozitivno razmišljati o situaciji kroz koju prolazim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon