Pobjeda koju imamo u Kristu

Pobjeda koju imamo u Kristu

„Ali možemo vidjeti Isusa, koji je postao niži od anđela za kratko vrijeme, ovjenčan slavom i čašću radi toga što je pretrpio smrt, da bi po milosti [nezasluženoj naklonosti] od Boga [za nas grešnike] iskusio smrt za svaku pojedinu osobu.“ – Hebrejima 2:9

Biblija kaže da je Isus iskusio smrt umjesto nas. Zato ti i ja ne moramo iskusiti vječnu smrt jer je Isus platio kaznu za naše grijehe i dao nam vječni život. Dakle, ovo je nešto zbog čega se možemo radovati!

Zbog Kristovog uskrsnuća i pobjede nad smrću, svaki novi dan je nova prilika za nas da živimo u pobjedi koju imamo u Kristu. Vjerujem, kad kršćani ujutro svojim nogama stanu na tlo, pakao se trese. Demoni bi trebali drhtati kad shvate da smo mi budni!

To će se upravo dogoditi kad shvatimo tko smo mi u Kristu i koji autoritet imamo u Njemu. Mi smo vojnici u Božjoj vojsci. U Njemu imamo autoritet!

Isus je pobijedio grijeh i smrt. Sada trebamo dosljedno hodati u autoritetu i pobjedi koju nam On pruža. Tad smo izuzetno opasni za neprijatelja!

Molitva:

Bože, hvala Ti za pobjedu koju imam u Tebi. Pomozi mi svaki dan razumjeti cijenu koju si platio za mene kako bih mogao hodati u autoritetu i pobjedi koju imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon