Pouzdanje u samog Boga

Pouzdanje u samog Boga

„Jedni se hvale kolima bojnim, drugi konjima, mi imenom Jahve, Boga našega!“ – Psalam 20:7

Da bi se u bilo čemu uspjelo, neophodno je imati pouzdanje, ali prije svega moramo imati pouzdanje u Boga i Njegova obećanja, a ne u bilo što drugo. Kao vjernici, možemo biti sigurni u Božju ljubav, dobrotu i milosrđe. To nas pouzdanje uvjerava da naš nebeski Otac želi da uspijemo.

Bog nas nije stvorio za neuspjeh. Možda nećemo uspjeti u nekim stvarima na našem putu do uspjeha, ali ako Mu vjerujemo, On će čak i naše pogreške uzeti i izvesti na dobro (Rimljanima 8:28).

Hebrejima 3:6 nam kaže: „Njegova smo kuća mi ako sačuvamo smjelost i ponos nade.“ Važno je shvatiti da pogreška nije kraj stvari ako se držimo pouzdanja u Boga.

Svi imamo sudbinu, ali samo zato što nam je suđeno nešto učiniti ne znači da će se to automatski dogoditi. Prošla sam kroz mnoge stvari dok sam sazrijevala u Gospodinu i službi. Bilo je trenutaka u kojima sam gotovo izgubila pouzdanje u vezi s pozivom za svoj život. Svaki put sam se morala osloniti na Gospodina i staviti svoje pouzdanje u Njega prije nego bih nastavila naprijed. Isto vrijedi i za tebe. Kad si u kušnji izgubiti pouzdanje, približi se Bogu i pouzdaj se u Njega.


Stavi svoje pouzdanje u Boga i On će ti pomoći istinski uspjeti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon