Voditi život svetosti

Voditi život svetosti

„Kao što je svet onaj koji vas je pozvao, postanite i sami sveti u svemu življenju.“ – 1. Petrova 1:15

Mislim da trebamo biti oprezniji nego što jesmo s tim kako živimo. Ne moramo biti oprezni toliko da živimo u strahu, ali oprezni na Božji način, a ne legalistički.

Ako nismo oprezni s kim se družimo, kakve televizijske programe i filmove gledamo, koje vrste knjiga čitamo, kakvu glazbu slušamo, kako trošimo novac i što radimo s našim vremenom, mogli bismo završiti živeći potraćen život.

Kao kršćani moramo voditi život u svetosti i shvatiti da smo posvećeni, što znači da smo odvojeni za Božju upotrebu. Zapravo, u trenutku kada smo prihvatili Krista kao našeg spasitelja, posvetili smo se Duhom Svetim i odvojili za Božju svrhu. Ako ne ispunjavamo našu svrhu u Gospodinu i ne težimo ka tome, osjećat ćemo se prazno i frustrirano.

Pozivam te danas da slijediš svoju svrhu u svetosti. Kada se suočavaš sa izazovnim odlukama, traži od Boga da ti pokaže što da radiš i odaberi put svetosti.


Molitva

Isuse, pomozi mi da budem svjestan svega što bi me udaljilo od života u svetosti. Želim biti budan dok me Ti vodiš i slijediti put svetosti koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon