Moramo razviti strpljivost

Moramo razviti strpljivost

„A neka izdržljivost, čvrstina i strpljenje uzmu maha i izvrše temeljito djelo, tako da budete [ljudi] savršeno i potpuno dozreli [bez ikakvih mana] kojima ništa ne nedostaje.“ – Jakovljeva 1:4

Kad kažemo Bogu ‘promijeni me’, moramo razumjeti ono što govorimo jer promjene koje nam se trebaju dogoditi se neće dogoditi preko noći. Umjesto toga, Bog će nam dati priliku, kroz protivljenja, da rastemo dok se mijenjamo.

Jakov nam govori koliko je važno imati strpljivost dok se suočavamo s protivljenjima. Strpljivost je plod Duha koji se razvija i raste samo u kušnjama, a to je nešto što nam treba. Pismo nam govori da ako je imamo – cjeloviti smo i savršeni. Međutim, jednostavno nema drugog načina primiti je ako ne prođemo kroz pritisak.

Ako doista želimo biti pobjedonosni kršćani koji služe Bogu i mijenjaju ovaj svijet, morat ćemo proći kroz neke izazovne situacije. Đavo će te pokušati obeshrabriti kad god to može, ali Bog je veći od neprijatelja i može te pobjedonosno provesti kroz svaki izazov.

Stoga danas odluči dopustiti Bogu da djeluje kroz tebe čak i kad okolnosti nisu lijepe. Kako tvoje strpljenje raste i razvija se, zakoračit ćeš u život velike pobjede.


Molitva

Bože, želim da me promijeniš, i znam da to znači da ću morati proći kroz izazove. Daj mi Tvoju snagu da izdržim i budem čvrst dok prolazim kroz kušnje tako da imam strpljenje i u potpunosti sazrijem u Kristu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon