Prolaziti životne testove

Prolaziti životne testove

 „…Ti pravednika [one pravedne i koji žive u harmoniji s Tobom] utvrdi [beskompromisno]; jer Ti ispituješ srca i bubrege, Bože pravedni!“ —Psalam 7:9

Život je ispunjen izazovima koji testiraju našu odlučnost i vjeru u Boga. Bez obzira jesmo li suočeni sa nadolazećom prijetnjom ili svakodnevnim situacijama, kvaliteta našeg karaktera se testira redovito.

Bila bi velika pogreška previdjeti činjenicu da Bog testira naša srca, naše emocije i um. Što znači testirati nešto? To znači staviti nešto pod pritisak kako bi se vidjelo hoće li će se ponašati kako treba. Hoće li izdržati pod pritiskom? Može li funkcionirati na razini za koju njegov tvorac kaže da može? Je li autentično kad se uspoređuje s pravim standardom kvalitete?

Bog na isti način radi s nama.

Jesi li bio testiran danas? Ključ je nastaviti vjerovati Bogu čak i kad ne razumiješ.

Stvarno povjerenje u Boga ponekad znači nemati odgovore na sva pitanja, ali ako nastaviš naprijed usprkos sumnjama, On će te izgraditi i učvrstiti kroz to.


Molitva

Gospodine, kada prolazim kroz testove želim biti spreman stajati pod pritiskom i slijediti Tebe bez obzira na sve. Pokaži mi kako da ti svakodnevno vjerujem čak i kad nemam sve odgovore.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon