Sila je u Božjoj Riječi!

Sila je u Božjoj Riječi!

„Ne gubi ih iz očiju svojih, čuvaj ih usred srca svojega. Jer one su život onima koji ih nalaze, i ozdravljenje svemu tijelu njihovu.“ – Izreke 4:21-22

Biblija nije obična knjiga. Riječi zapisane unutar njenih stranica su poput lijeka za našu dušu. Ona ima moć promijeniti naš život, jer postoji život u Riječi!

Kad otkriješ snagu i istinu Božje Riječi počet ćeš vidjeti promjene u svom životu koje samo ova istina može donijeti. Također, naučit ćeš kako prepoznati neprijateljeve laži koje pokušava upotrijebiti protiv tebe.

Ako tek počinješ proučavati Bibliju, nemoj misliti da moraš sve odjednom pročitati ili sve razumjeti odmah. Budi strpljiv sa sobom. Važno je započeti i biti odlučan držati se toga, jer svaki put kad proučavaš Bibliju i obratiš pažnju na to što čitaš, učiš nešto.

Mudre izreke 4:20 kažu: „Sine moj, osvrni se na moje riječi, prikloni uho svoje mojim besjedama…“ Ovo je važno da razumijemo jer prikloniti uho je mnogo više od samog čitanja – to znači meditirati nad Božjom Riječju ili iznova i iznova razmišljati o njoj.

Dok provodimo vrijeme čitajući i meditirajući o Riječi Božjoj i naučimo se složiti s njom iznad svega, ispunit ćemo se životom i iscjeljujućom snagom Božjom.

Molitva:

Bože, hvala Ti puno za životnu snagu Tvoje Riječi! Dok je čitam, nauči me onome što Ti želiš i donesi Tvoje iscjeljenje u moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon