Skini masku

Skini masku

„A svi mi, koji otkrivena lica odrazujemo kao ogledalo slavu Gospodnju, preobražavamo se u tu istu sliku, uvijek sve slavniju, jer dolazi od Gospodina, od Duha.“ – 2. Korinćanima 3:18

Toliko puta izvana djelujemo na jedan način, a iznutra smo nešto potpuno drugo. S obzirom da imamo slabosti, mane i strahove za koje mislimo da nas čine manje privlačnima ili poželjnima – mi bismo ih radije skrivali od drugih ljudi. Zato nosimo maske.

Opasnost od nošenja maski je što nas pogrešno predstavljaju. Ono što drugi vide je, zapravo, laž. To nije tko smo mi ili tko bismo trebali biti. Možemo promijeniti vanjski izgled, ali ne možemo promijeniti ono tko smo uistinu duboko iznutra – samo Bog može promijeniti naša srca.

Moramo shvatiti da nas Bog voli upravo onako kakvi smo sada i Njegova ljubav za nas se neće smanjiti.

U 2. Korinćanima 3:18 kaže da nas Bog mijenja i čini sličnijima Njemu, popravljajući sve nedostatke koje želimo prikriti.

Vjeruj Mu toliko da skineš svoju masku. Saznat ćeš, kao i što sam ja, da si se malo po malo promijenio na Njegovu sliku.

Molitva:

Gospodine, shvaćam da često nosim masku kako bih se uklopio i našao prihvaćanje. Danas donosim odluku da ću pronaći moje prihvaćanje u Tebi. Kao što si me preplavio svojom ljubavlju, nastavi me mijenjati na svoju sliku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon