Slobodno misli pozitivno

Slobodno misli pozitivno

„Jer on je onakav kako u sebi misli.“ —Izreke 23:7

Ovaj stih nam pokazuje koliko je važno imati zdrave i pozitivne misli o sebi. Ne možeš ljubiti život ako uvijek razmišljaš na negativan način. Ako se boriš s tim, ohrabrujem te – odluči promijeniti način razmišljanja. Otkrila sam da je najbolji način  za postati osoba koja misli pozitivno, moliti Boga za pomoć – i to često.

Najteži dio oslobođenja od negativnosti je priznati da imamo problem i tražiti od Boga pomoć. Ali jednom kad to učiniš, možeš to pobijediti jer si, prema Bibliji, nova osoba u Kristu (vidi 2. Korinćanima 5:17).

Mnogi ljudi se boje nadati  jer su toliko puta u životu bili povrijeđeni. Njihov način razmišljanja je: “Ako ne očekujem ništa dobro da se dogodi, neću biti razočaran ako ne bude tako.“

Ja sam razmišljala na taj način. Doživjela sam toliko razočaranja i bojala bih se biti pozitivna. Kad sam počela proučavati Riječ i vjerovati Bogu da će me obnoviti, shvatila sam da moje negativne misli moraju nestati.

Moramo prakticirati pozitivne misli u svakoj situaciji. Ako prolaziš kroz teško vrijeme, očekuj da će Bog izvesti sve na dobro. Kao kršćanin, vrijeme je da se boriš za svoje misli jer se tvoj um neće automatski složiti s Božjim planovima.

Ohrabrujem te – provedi vrijeme istražujući Njegovu Riječ i usporedi je sa svojim  misaonim životom. Daj Bogu vremena da ti pomogne uskladiti tvoje misli s Njegovim. Meni je pokazao kako biti pozitivna,  pokazat će i tebi.


Molitva

Bože, priznajem da se borim s negativnim mislima i trebam Tvoju pomoć. Uskladi moje misli s Tvojom Riječi. Podsjeti me u svakoj situaciji da izvodiš sve na moje dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon