Svrha Vjere

Svrha vjere

„Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu.“ – 1. Petrova 5: 8-9

Često griješimo pokušavajući upotrijebiti vjeru kako bismo došli do mjesta gdje postoji potpuna sloboda od nevolje. Ali svrha vjere nije uvijek da nas spriječi da imamo problem; često nas vodi kroz njih. Da nikad nismo imali problem, ne bi nam trebala vjera.

Postoji kušnja koja nas tjera da pobjegnemo od svojih problema, ali Gospodin kaže da moramo proći kroz njih. Dobra vijest je da je obećao da ih nikada nećemo morati prolaziti sami. Uvijek će biti tu da nam pomogne u svakom pogledu. Rekao je: „Ne boj se, jer ja sam s tobom.“ (Izaija 41:10)

U svom svakodnevnom iskustvu možemo naučiti stajati na svom mjestu i učinkovito se oduprijeti đavlu. Učiti ostati stabilni u teškim vremenima jedan je od najboljih načina kako se približiti Bogu i probiti se kroz bilo koju poteškoću s kojom se možemo suočiti. Bog je s tobom da ti pomogne, zato ne odustaj!


Đavo će odustati kad vidi da se ti nećeš predati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon