Život bez razdora

Život bez razdora

„Zametnuti svađu isto je kao pustiti poplavu: stoga prije nego svađa izbije, udalji se! – Izreke 17:14

Svađa je jedno od glavnih oružja koje neprijatelj koristi protiv kršćana. Vjerujem da postoje tri stvari koje nas otvaraju duhu razdora:

  1. Naša usta: Pogrešne riječi izgovorene u pogrešno vrijeme mogu zasigurno započeti oluju. Što više pogrešnih riječi dolijevamo na vatru, oluja je veća. Jedini način kako zaustaviti vatru jest isprazniti gorivo.
  2. Naš ponos: Iako nas pogrešne riječi mogu otvoriti sukobu, ponosno srce odbija biti u miru, spokojno. Ponos zahtijeva da imamo posljednju riječ, ali Božja Riječ nam govori da to samo vodi u uništenje (vidi Izreke 16:18).
  3. Naše mišljenje: Često možemo ući u sukob pokušavajući nametnuti drugima svoje mišljenje. Kada shvatimo da ima još toliko toga što moramo naučiti i prestanemo davati naše mišljenje kad to doista nije neophodno, počet ćemo stjecati znanje koje nam je potrebno.

Neprijatelj će uvijek nastojati prodrijeti u naše živote s razdorom i svađom. Donesi odluku da ćeš poštovati Boga i druge, i opirati se razdoru i svađi, a umjesto toga, težiti miru, jedinstvu i razumijevanju.


Molitva

Duše Sveti, pomozi mi čuvati se svađe. Predajem Ti svoje riječi i mišljenja. Želim hodati bez svađe u svom odnosu s drugima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon