Tko je tvoj pravi neprijatelj?

Tko je tvoj pravi neprijatelj?

„Mi se ne borimo s tijelom i krvlju [samo sa fizičkim protivnicima] nego protiv samovlašća i sila, protiv gospodara duhova koji su upravljači svijeta ove sadašnje tame, protiv duhovnih sila zla u nebeskom [natprirodnom] području.“ – Efežanima 6:12

Suočavaš li se s izazovnim okolnostima? Jesi li u potrebi u nekom određenom području i u potrazi za rješenjem?

Danas se mnogi kršćani suočavaju s ozbiljnim poteškoćama. Neki su izgubili posao i beneficije. Drugi se bore sa zdravstvenim problemima ili su u konstantnoj brizi kako pokriti troškove liječenja ili posjete liječnika, pa sve do jednostavnih stvari kao što su sklonište, hrana i odjeća.

U svijetu postoji dosta stvari koje nas plaše, ali naš najveći neprijatelj – strah – nije ’tamo negdje’.

Poslanica Efežanima 6:12 podsjeća nas da nismo u ratu s krvi i tijelom nego s neprijateljem naših duša. Ne smijemo biti zbunjeni koji je pravi identitet neprijatelja u našim bitkama.

Hvala Bogu, On koji nije vidljiv golim okom je više nego sposoban suočiti se sa neprijateljem kojeg ne vidimo.

Kada dođemo do dubokog razumijevanja Božje bezuvjetne ljubavi prema nama, počnemo razumjeti da će se On uvijek brinuti o svemu što se nas tiče.

Ne moraš se plašiti neprijatelja kojeg ne vidiš. Vjeruj Bogu koji jedini može pobijediti duhovne sile tame.

Molitva:

Bože, ne dopusti mi zaboraviti tko je moj pravi neprijatelj i da si ti Bog koji je svemoćan. Znam da ne mogu pobijediti sve sotonske zamke, ali znam – Ti možeš!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon